Την άμεση επανέναρξη του διαλόγου για το θέμα της καύσης υπολειμμάτων απορριμμάτων στο "Τιτάν" ζητάει η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης με ψήφισμά της που εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στη σημερινή της συνεδρίαση. 

Στον διάλογο αυτό, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, θα πρέπει να συζητηθούν και να εξεταστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και οι βιώσιμες εναλλακτικές σε ό,τι αφορά την λειτουργία της τσιμεντοβιομηχανίας, για την προστασία και διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα η Μητροπολιτική Επιτροπή δηλώνει ότι «στέκεται αλληλέγγυα με την τοπική κοινωνία και τους Δήμους, σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας και για τον σκοπό αυτό είναι πρόθυμη να συνδράμει ενεργά χρηματοδοτώντας περιβαλλοντικές μελέτες και σχέδια διαχείρισης, που θα ζητηθούν από τους Δήμους, για την προώθηση κάθε μορφής βιώσιμης ανάπτυξης». Επιπλέον υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης πόρων, για την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου, δημόσια προσβάσιμου, συστήματος ελέγχου περιβαλλοντικών παραμέτρων της ευρύτερης περιοχής. Γνωστοποιεί, τέλος, ότι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που έχει δρομολογήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), για το θέμα.

Στην τοποθέτησή της στη Μητροπολιτική Επιτροπή, η πρόεδρός της Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδέκτης αντικρουόμενων επιχειρημάτων, θετικών και αρνητικών, για την καύση υπολειμμάτων απορριμμάτων στο Τιτάν. Επισήμανε δε ότι στα αρνητικά επιχειρήματα περιλαμβάνεται και η ανησυχία για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του τοπικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό σχολίασε ότι θα ήταν ενθαρρυντικό να υπάρχουν «και εναλλακτικές προτάσεις ασφαλούς διαχείρισης των μη αξιοποιούμενων αστικών αποβλήτων» που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και την τήρηση των κανόνων της νομοθεσίας.