Σε... καπναποθήκη είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη τρεις νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 23, 19 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.), με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Οι λιμενικοί είχαν την πληροφορία ότι οι τρεις νεαροί εμπορεύονταν λαθραία τσιγάρα. Έστησαν καρτέρι έξω από το διαμέρισμά τους και συνέλαβαν πρώτα τον 23χρονο, να μεταφέρει σε μία σακούλα 200 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Στη συνέχεια, στον ακάλυπτο του διαμερίσματος, συνελήφθησαν οι άλλοι δύο της σπείρας, την ώρα που προσπαθούσαν να πηδήξουν την τσιμεντένια περίφραξη, για να διαφύγουν.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα όπου βρέθηκαν 1.637 πακέτα λαθραί ατσιγάρα και έξι συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Εναντίον των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας'', σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ “Συναυτουργοί”. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο