«Για ένα γινάτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, 66000 οικογένεις, εργαζόμενοι στα λιγνιτωρυχεία και πρωην εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα, κινδυνεύουν με φτωχοποίηση καθώς δεν υπάχρει καμία μέριμνα για τη στήριξη τους». Αυτό τονίσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή MEGAmag” του MEGA.

«Ο κύριος Βρούστης από το βήμα της Βουλής με ψέματα προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο Εργασίας είναι τελευταίο στην αξιολόγηση των πολιτών. 

Το ερώτημα που θέτει ο μέσος πολίτης είναι γιατί πρέπει με διαθέσιμα περίπου 50 δισεκατομμύρια,  να συζητάμε για μειώσεις μισθών,  για εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, για ύφεση και ανεργία, για κλειστά καταστήματα; 

Πρέπει να αποτρέψουμε να βυθιστεί η χώρα στην ύφεση και την ανεργία και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να μπούμε σε μία διαδικασία διασπάθησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. 

Οι τράπεζες που είναι βασικό εργαλείο για να ξεπεράσουμε την κρίση παραμένουν για επιχειρηματίες και επαγγελματίες «κλειστοί ναοί».

Η κρίση ανάγκασε όλους μας να αναθεωρήσουμε ορισμένα στερεότυπα. Η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν αποτελεί κατ΄ανάγκην μείωση της δυναμικής και της ικανότητας του Πρωθυπουργού να διαχειρσθεί με την κυβέρνηση του την κρίση. 

Είναι πολλά και σύνθετα τα προβλήματα και πρέπει να καθίσουν τα πολιτικά κόμματα να καθορίσουν γραμμές και στόχους τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομία.

Στα ελληνοτουρκικά να καθορίσουμε τι χρειάζεται να γίνει για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και πιστεύω ότι υπάχουν πολλές πιθανότητες σύγκλισης. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην οικονομία. 

Δεν είναι δυνατό να φέρνουνε για νομοθέτηση στη Βουλή τη γραφική άποψη του Αδωνι Γεωργιάδη ότι «καταργούμε την κοινωνιολογία γιατι τα παιδιά γίνονται αριστερά»