Το σημαντικό έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Νεόκαστρο, στον οικισμό της Γαλήνης, θέτει σε τροχιά επανεκκίνησης η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντιπροσωπεία της ΕΥΑΘ Παγίων, αποτελούμενη από τον Σάκη Τζακόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ., τον Πέτρο Αταμιάν, αντιπρόεδρο του Δ.Σ., τη Λία Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια διευθύντρια και τον Νίκο Ιωαννίδη, από το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας.

Στη σύσκεψη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου εξέφρασε τη βούλησή του να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο να περάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο στάδιο της υλοποίησης και να ευεργετηθούν οι κάτοικοι.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν διεξοδικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο να οριστικοποιηθεί η μελέτη, να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι και να κατασκευαστεί το δίκτυο αποχέτευσης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ζήτησε από την αντιπροσωπεία της ΕΥΑΘ Παγίων να συμπεριληφθεί στη μελέτη κατασκευής του έργου και η περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό Νεόκαστρο, ώστε να κατασκευαστεί και εκεί δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

"Ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Νεοκάστρου, να αποκτήσουν επιτέλους δίκτυο αποχέτευσης. Ως διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου εντείνουμε τις προσπάθειές μας και από κοινού με την ΕΥΑΘ Παγίων εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το έργο όσο πιο σύντομα γίνεται", τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.    

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την αντιπροσωπεία της ΕΥΑΘ Παγίων ο κ. Τσακίρης έθεσε προς συζήτηση και το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Λητής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί αναλυτικά με στόχο να εξευρεθεί λύση.