Έτοιμοι να υποδεχθούν όλα τα παιδιά με ασφάλεια, αποδείχτηκαν χθες, Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Βόλβης.
Τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων στα σχολικά κτίρια. Αίθουσες διδασκαλίας με τα έδρανα, τις καρέκλες, τα παιχνίδια και τα σχολικά βοηθήματα, κοινόχρηστοι χώροι και τουαλέτες, καθώς και το προαύλιο, απολυμάνθηκαν ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα, έγιναν και εργασίες καθαρισμού και περιποίησης σε όλους τους αύλειους χώρους που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αφού επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που άνοιξαν σήμερα, τόνισε σε δήλωση του: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το πλήρες άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι ημέρα χαράς και ελπίδας, καθώς σηματοδοτεί ότι συνεχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονική ζωή μας που τόσο στερηθήκαμε, εμείς και κυρίως τα παιδιά μας. Όπως πράξαμε με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, έτσι και τώρα με τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, δημιουργήσαμε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εφαρμόσαμε συστηματικό πρόγραμμα απολυμάνσεων και προχωρήσαμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεχή ενημέρωση γονέων και παιδιών. Τα σχολεία του δήμου Βόλβης θα εξακολουθήσουν να είναι πρώτιστη μέριμνα για όλους μας».