Την παραίτησή του, από το δημοτικό συμβούλιο, υπέβαλε ο Νίκος Ταχιάος, που είχε αναειχθεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στον α γύρο των δημοτικών εκλογών, όμως έχασε κατά κράτος τη δημαρχία, από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, στον β γύρο.

Στην παραίτησή του, ο κ. Ταχιάος εκφράζει την επιθυμία του για μια πόλη ανοιχτή "με κοσμοπολίτικη αύρα" κι όχι "φτωχομάνα " και "φραπεδούπολη, ενώ εξακοντίζει βολές κατά της διοίκησης Ζέρβας, για την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι οι επιλογές της υπαγορεύονται "από προσωπικές στοχεύσεις και πελατειακές σχέσεις" και κάνει λόγο για "δημοτικό συμβούλιο - πασαρέλα υποψηφίων δημάρχων, όπου στο όνομα της επικοινωνίας πρυτανεύουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις".

Δηλώνει "ενεργός πολίτης" που θα δώσει τη δική του μάχη "σε ένα πεδίο δημιουργίας και όχι κραυγών".

Ο κ. Ταχιάος ευχαριστεί συγκεκριμένους συνεργάτες του, τους εθελοντές, την οικογένειά του και τη Νέα Δημοκρατία που τον επέλεξε, αφήνοντας άλλη μία αιχμή, αφού υπογραμμίζει ότι ανδρώθηκε στον κεντροδεξιό χώρο.

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Ταχιάου στο Facebook έχει ως εξής:

"Πριν από λίγο, υπέβαλα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα την παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπω ό,τι πιστεύω ως σημαντικό για την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη. Είμαι βέβαιος πως ο αγώνας για μια ανοιχτή πόλη, με κοσμοπολίτικη αύρα, χωρίς ταμπού, φιλόξενη στα σύγχρονα ρεύματα και απαλλαγμένη από τη μυθολογική κατάρα της φτωχομάνας και τη γραφικότητα της φραπεδούπολης, δεν κρίνεται στα όρια μιας δημοτικής αρχής. Κυρίως, δεν εξαντλείται στις λειτουργίες ενός δήμου στον οποίο οι επιλογές υπαγορεύονται αποκλειστικά από προσωπικές στοχεύσεις και από πελατειακές σχέσεις και στην αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου - πασαρέλα υποψηφίων δημάρχων, όπου στο όνομα της επικοινωνίας πρυτανεύουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις. Γι αυτό, ως ενεργός πολίτης επιλέγω να δώσω την δική μου μάχη για την πόλη μου, σε ένα πεδίο δημιουργίας και όχι κραυγών ή συναλλαγών. Αισθάνομαι πολύ πιο οικεία μπροστά σε μία τόσο δύσκολη πρόκληση απ' όσο στη θέση μιας εύκολης τυφλής αντιπολίτευσης, στην οποία ωθεί νομοτελειακά η διαχείριση της απλής αναλογικής που επελέγη.

Ευχαρίστησα ήδη τους συνεργάτες μου στην εκλογική μάχη, τους υποψηφίους στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια, των οποίων η συμβολή υπήρξε πολύτιμη.

Ευχαριστώ δημόσια την Νέλλη, τον Βασίλη, τον Λευτέρη και τον Σταύρο για τη συνεργασία που είχαμε. Το ίδιο ευχαριστώ και τους κοινοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό μας. Ζητώ να με συγχωρήσουν για την περιορισμένη βοήθεια που τους προσέφερα στην εννιάμηνη θητεία μας στον δήμο. Είναι παλικάρια που αξίζουν την προσοχή των Θεσσαλονικιών και τιμούν την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστώ τους φίλους και εθελοντές που έδωσαν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους στην μακρά προεκλογική περίοδο. Η συμμετοχή τους μέτρησε πολύ περισσότερο απ' όσο ο καθένας τους νομίζει. Μου στάθηκαν όχι μόνο σε μία τιτάνια μάχη που ξεπερνούσε μία συνηθισμένη εκλογή δημάρχου, αλλά και σε μία απρόσμενα δύσκολη για τον ίδιο περίοδο. Το ίδιο και οι άμεσοι συνεργάτες που εργάστηκαν δίπλα μου στο γραφείο μου.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την κατανόηση και την υπομονή τους και ειδικά τον Γιώργο μας για τους μήνες που η Αναστασία και εγώ λείψαμε από κοντά του.

Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία για την τιμή που μου έκανε να προτείνει την υποψηφιότητά μου. Ο χώρος της κεντροδεξιάς παραμένει πάντοτε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά, πολύ οικείο ξανά, μετά την ανανέωσή του με το φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ευχαριστώ όσους όπλισαν τον συνδυασμό μας με την εμπιστοσύνη τους και τίμησαν εμένα με την προτίμησή τους για το αξίωμα του δημάρχου. Λυπάμαι που δεν κέρδισα την ευκαιρία να επαληθεύσω τις προσδοκίες τους. Η ευθύνη γι΄αυτό ανήκει αποκλειστικά σ' εμένα.

Σε όλους χρωστάω αγάπη και ευγνωμοσύνη. Εις το επανιδείν!