"Με λυπεί κάτι τέτοιο. Δεν κατανοώ αυτό το αίτημα. Δεν είναι δυνατόν να περάσει ένας φοιτητής το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις". Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στα "Γεγονότα στις 10" της TV100.
Για το νομοσχέδιο για την παιδεία, που θα ψηφισθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια, υπογράμμισε ότι επιχειρεί τη στροφή στο σύγχρονο σχολείο. Υπεραμύνθηκε της πρότασης για εισαγωγή των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο, προκειμένου, να εξοπλιστούν οι νέοι με δεξιότητες από μικρές ηλικίες. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προωθεί δράσεις ενίσχυσης της οικολογική συνείδησης. 
Για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων μετά την καραντίνα, ισχυρίστηκε ότι πήγε πολύ καλά. "H συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγαλύτερη από 82%. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις των γονέων τελικά οκτώ στους δέκα έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου τηρήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ", είπε. 
Η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στις πανελλαδικές που αρχίζουν σε δέκα μέρες και θα διεξαχθούν υπό συνθήκες τήρησης μέτρων λόγω της πανδημίας, δήλωσε, ότι "όλα έχουν δρομολογηθεί και όλα είναι όπως πρέπει μετά από σκληρή δουλειά που προηγήθηκε". Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους που θα λάβουν μέρος, τονίζοντας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά τους.  

Δείτε το βίντεο: