Την άποψη ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2023, αλλά... χωρίς να υπολογιστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί εάν και εφόσον υπάρξουν προσφυγές κατά του έργου, εκφράζει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία.
"Ο καθένας έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει προσφυγή, αλλά όποιος κάνει οφείλει να αναλάβει και την ευθύνη της καθυστέρησης του έργου. Προσφυγές ίσον εκδικητική καθυστέρηση του Μετρό. Τίποτα πέρα από αυτό, γιατί επί της ουσίας είναι σαφές ότι το θέμα έχει οριστικά κριθεί μετά κι από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ότι η λύση μας εξασφαλίζει και Μετρό και αρχαία. Γι’ αυτό και θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα γίνουν προσφυγές", λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τονίζει: "Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η Θεσσαλονίκη από μειοψηφίες που βάζουν συμφέροντα ή εμμονές πάνω από το κοινό καλό. Ο καθένας μπορεί να έχει ασφαλώς την άποψή του, αλλά κανείς δεν πρέπει πλέον να ταλαιπωρεί το έργο και την πόλη. Εμείς αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή: Τέλος η διχόνοια! Μην καθυστερείτε άλλο το έργο"!

Ειδικά για τα έργα στο σταθμό Βενιζέλου, υπογραμμίζει ότι "δεν γινόταν καμία απολύτως σοβαρή εργασία. Μετά από χρόνια απόλυτης απραξίας, το μόνο που έκαναν ήταν να ρίξουν μία πλάκα, απλώς για να κοροϊδεύουν τους πολίτες ότι δήθεν κάτι κάνουν… Βέβαια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζονται για την ειλικρίνειά τους… Να το πούμε απλά; Δεν είχαν μελέτη για τη δήθεν πρότασή τους για το σταθμό, δεν είχαν χρονοδιάγραμμα, δεν ήξεραν το κόστος. Άρα δεν υπήρχε έργο".

Επιτίθεται κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας: "Εμείς δεν κοροϊδεύουμε, δεν πετάμε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και τους λέμε την αλήθεια. Εργαζόμαστε μεθοδικά, για να παραδώσουμε το έργο ολοκληρωμένο το 2023 - στο σύνολό του και όχι μόνο μέχρι το Σιντριβάνι- όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Δεσμευόμαστε να εγκαινιάσουμε Μετρό και όχι μουσαμάδες".

Για το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ, επιμένει: "Εκεί που επί 5 χρόνια δεν είχαν φέρει ούτε ένα νέο λεωφορείο, εμείς έπρεπε να βρούμε λύσεις διαφορετικές. Έξυπνες. Κι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες. Αυτό κάναμε με τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, που προσέθεσε 135 σύγχρονα οχήματα στον στόλο που κυκλοφορεί στην πόλη, αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε με όποιον τρόπο έχουμε στη διάθεσή μας. Βέβαια, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ακόμα περισσότερο τώρα που λόγω του κορωνοϊού οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ήδη όμως, η εικόνα αλλάζει. Προχωράμε σταθερά μπροστά, βήμα-βήμα. Από τα 212 όλα κι όλα λεωφορεία που παραλάβαμε να κυκλοφορούν στους δρόμους, σήμερα έχουμε ήδη φτάσει στα 350 και τον Σεπτέμβριο θα φτάσουμε στα 500, μπορεί και περισσότερα".