Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επιβεβαίωσε πως η συμπρωτεύουσα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να θέσει υποψηφιότητα για το Final Eight της Euroleague και υπογράμμισε πως περιμένει την τελική απάντηση μέχρι 24 Μαΐου. 

Ο κ. Ζέρβας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για την προοπτική της συνέχειας της σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε αρχικά: 

«Εκδηλώσαμε ενδιαφέρον από τις 20 Απριλίου, μόλις μάθαμε πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Έχει γίνει ανταλλαγή επιστολών, όλων αυτών των στοιχείων, των χαρακτηριστικών. Χρειάζονται περίπου 15.000 διανυκτερεύσεις και δύο γήπεδα. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά. Πραγματικά, θα είναι σημαντικό να γίνει στην πόλη, στο πλαίσιο και της εξωστρέφειας, αλλά και της διεκδίκησης πολύ σημαντικών εκδηλώσεων».

Όσο για το format και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τόνισε: «Περίπου τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει αυτός ο σημαντικός θεσμός που θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα και θέλουμε να είμαστε καθ' όλα έτοιμοι. Θα γίνει αφού εξασφαλιστούν όλοι οι κανόνες από την Euroleague. Ζητούνται μονόκλινα δωμάτια. Οι διοργανωτές και εμείς θα έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος» και συνέχισε λέγοντας για τις προδιαγραφές και το deadline από την μεριά των ανθρώπων του Τζόρντι Μπερτομέου: 

«Όλα είναι με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, καθώς και για τις μετακινήσεις τους. Μέχρι τις 24/5, δηλαδή μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα θα έχουμε την τελική επιλογή από την Euroleague».