"Αποδείξαμε ότι οι Έλληνες δεν είμαστε απείθαρχος λαός", τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, σε μήνυμά του για τα πρώτα βήματα στη νέα κανονικότητα.

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι οι Έλληνες διαθέτουν "αίσθημα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο", ότι "μετέτρεψαν σε δημιουργικότητα τον αυτοαποκλεισμό" και σημειώνει: "Ως έθνος, στα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι".

Το πλήρες μήνυμά του έχει ως εξής:

"Μετά από έξι πρωτόγνωρες εβδομάδες, σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τη νέα κανονικότητα. Συναντιόμαστε ξανά, τηρώντας ευλαβικά και αποφασιστικά τους κανόνες ατομικής προστασίας, υγιεινής και ευθύνης.
Ευχαριστώ τους Βορειοελλαδίτες που επί 42 ημέρες σεβάστηκαν και ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων τις δύσκολες ώρες της μάχης κατά του κορωνοϊού.
Η πανδημία μας στέρησε προσωρινά τις ελεύθερες μετακινήσεις, όμως υπενθύμισε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ότι ως Έθνος στα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι. 
Αποδείξαμε πρώτα στους εαυτούς μας και κατόπιν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν είναι ανοχύρωτη υγειονομικά και εμείς δεν είμαστε ένας απείθαρχος λαός. Αντίθετα, με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, μετατρέψαμε σε δημιουργικότητα τον αυτοαποκλεισμό. Γίναμε φορείς υπευθυνότητας και όχι εξάπλωσης του ιού.  
Από τις 06.00 σήμερα το πρωί επιστρέφουμε πιο δυνατοί, με προσοχή και  υπευθυνότητα. Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε ασφαλείς γιατί η επιστροφή δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποτροπή. 
Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα όπου είναι απαραίτητο και όπου συνίσταται.
Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες δεν πρέπει να διαψευστούν. Ο ιός είναι εδώ και παραμονεύει, γι' αυτό συνεχίζουμε με την ίδια ένταση την συντεταγμένη προσπάθεια να εμποδίσουμε τη μετάδοσή του ώστε να μη χρειαστεί να λάβουμε ξανά δυσάρεστες μα αναγκαίες αποφάσεις. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.
Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης".