Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ένας 45χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος κλείδωσε μέσα στο σπίτι του, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τους διαρρήκτες που είχαν μπει κι έκλεβαν ό,τι έβρισκαν!

Ο 45χρονος απουσίαζε όταν τρεις  Ρομά, ηλικίας 23, 26 και 22, είχαν διαρρήξει το διαμέρισμα, είχαν μπει στο εσωτερικό κι έκλεβαν χρήματα (300 ευρώ) κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα. Όταν επέστρεψε, οι διαρρήκτες ήταν ακόμη μέσα. Τότε, χωρίς να το σκεφθεί δεύτερη φορά, κλείδωσε την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι φερόμενοι ως δράστες, για να διαφύγουν, έσπασαν την πόρτα της πολυκατοικίας, τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που τους ανέμενε συνεργός τους, επίσης 23 ετών. 



Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άρχισαν έρευνες και εντόπισαν τους τέσσερις στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Τους συνέλαβαν, μαζί με 38χρονο που έκρυψε τους δύο στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκουν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ανωτέρω και από την κατοχή δύο εξ’ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από την οικία του 45χρονου, τέσσερα  κινητά τηλέφωνα κ.α..

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας νωρίτερα, διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής», ενώ κατά του 38χρονου σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για τα αδικήματα της «Υπόθαλψης» και «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», καθώς εντός της οικίας του απέκρυψε δύο εκ των μελών της συμμορίας, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή τους, ενώ 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες, παρόμοιες, περιπτώσεις.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία