Επέστρεψαν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά από δύο μέρες που αφιερώθηκαν σε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Ο Άμπελ Φερέιρα και οι συνεργάτες του προετοίμασαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα για τους παίκτες, που παρέμειναν χωρισμένοι σε γκρουπ και ο κάθε ένας από αυτούς πέρασε από πέντε διαφορετικούς σταθμούς μέσα στο γήπεδο.
Αναλυτικά, η ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Το Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στην μυική ενδυνάμωση και περιελάμβανε δουλειά στο γυμναστήριο. Τη Δευτέρα (11.05) οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο επέστρεψαν στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησαν την εβδομάδα μ’ ένα γεμάτο πρόγραμμα. Το ζητούμενο για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους συνεργάτες του είναι να διατηρήσουν τους παίκτες προσηλωμένους στη δουλειά, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί ν’ ασχοληθεί όπως θα ήθελε με το ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το ασκησιολόγιο να είναι ενδιαφέρον και διαφορετικό.
Η δουλειά έγινε και πάλι με τους παίκτες να είναι χωρισμένοι σε γκρουπ, όπως το επιτάσουν οι κανόνες προστασίας. Κάθε ποδοσφαιριστής, λοιπόν, περνούσε από πέντε διαφορετικούς σταθμούς μέσα στο γήπεδο. Ο πρώτος είχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τρέξιμο, επόμενη στάση συναρμογή, στην τρίτη στάση ασκήσεις ενδυνάμωσης, μετά παιχνίδια με μπάλα κι εξάσκηση στα τελειώματα και για φινάλε ταχύτητες σε μικρό χώρο.