Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους για παράνομα παρκαρισμένα IX αλλά και σε καταστήματα που άνοιξαν σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τα μέτρα προστασίας διενεργεί, από νωρίς το πρωί, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 365 κλήσεις για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαίωσαν σήμερα, μέχρι και το μεσημέρι, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τα οποία επανήλθαν σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες, στα καθήκοντά τους, που αφορούν τους ελέγχους του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Οι έλεγχοι εστίασαν στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Πέμπτης Δημοτικής Κοινότητας και θα επεκταθούν τις επόμενες ημέρες στο σύνολο του δήμου. Δημοτικοί Αστυνομικοί θα συνδράμουν στο εξής και στους ελέγχους εν λειτουργία καταστημάτων για το αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και οι αποστάσεις. 

Οι έλεγχοι για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διεξάγονται σε Δωδεκανήσου, Εγνατία, Τσιμισκή, Λεωφόρο Νίκης, Σαλαμίνος, Βασ.Όλγας από μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας. Για την επιχείρηση έχουν επιστρατευτεί και δυο γερανοί που σηκώνουν τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ.

Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, έλεγχοι διενεργούνται και στα καταστήματα που ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους: «Από σήμερα καταργούνται το sms και η βεβαίωση για την κυκλοφορία των πολιτών, όποτε η δημοτική αστυνομία αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό της και επικεντρώνεται στα καταστήματα για να ελέγξουμε, αν τηρούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους ειδικούς».