Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στην Πιερία.

Πιο αναλυτικά:

1. Συνεχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, για περίπου δύο χιλιόμετρα μετά τη νησίδα του Αγίου Βασιλείου στην 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας , και στα δύο ρεύματα, έως και σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 .

2. Πραγματοποιούνται εργασίες κοπής βλάστησης και χωματουργικές εργασίες στην 3η Επαρχιακή Οδό  Θεσσαλονίκης-Πανοράματος, επί του ερείσματος που συνδέει το οδικό τμήμα μεταξύ του εκπαιδευτικού ιδρύματος «Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια» έως τη διασταύρωση της στροφής προς Χορτιάτη, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας,

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 και από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

4. Πραγματοποιούνται εργασίες κοπής και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης καθώς και κλάδευσης των υφιστάμενων δέντρων κατά μήκος του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων, στο τμήμα από τον κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον κόμβο Ν. Μουδανίων, δεξιά και αριστερά της οδού στα ερείσματα και πρανή. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ώρα έναρξης στις 7.00 το πρωί.

5. Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικού οδοστρώματος επί του οδικού άξονα Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων στην κατεύθυνση από Μουδανιά προς Θεσσαλονίκη πριν από τον κόμβο του Ν. Ρυσίου. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 07:00 το πρωί.

6. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στην Πιερία, από σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 και από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Μεθώνης (459ο χιλιόμετρο) έως και τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471ο χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.