Έναν, ακόμα, καταγεγραμμένο θάνατο από κορωνοϊό, ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Έτσι, ανέρχονται στους 151 συνολικά, οι θάνατοι στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο, έντεκα εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επίσης, 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97.384 κλινικά δείγματα, αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Σ.Τσιόδρας. Κατά τις τελευταίες 5 ημέρες έχουν γίνει 2.903 τεστ από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ από τα οποία 2.901 ήταν αρνητικά και μόλις 2 θετικά όπως αναφέρει σε tweet του το υπουργείο Υγείας.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.