Τέσσερις νεαροί αλλοδαποί απάρτιζαν τη σπείρα που έκλεβε μοτοποδήλατα από τις ανατολικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, τα διέλυε και τα πουλούσε για ανταλλακτικά - σύμφωνα με την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν οι δύο, 16 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, 17 χρόνων.

Αρχικά, αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως, που δέχτηκαν κλήση για κλοπή δικύκλου από την περιοχή της Καλαμαριάς, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 19χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοποδήλατα τα οποία... δεν ήταν δικά τους. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, πάτησαν γκάζι κι άρχισε μια τρελή κούρσα στους δρόμους της Καλαμαριάς, όπου οι νεαροί δεν έδιναν σημασία στους φωτεινούς σηματοδότες! Ευτυχώς, λόγω κορωνοϊού, οι δρόμοι ήταν άδειοι...

Κατά την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι οι δυο νεαροί, μαζί με δυο 17χρονους, επίσης αλλοδαπούς, είχαν κλέψει, από την αρχή του χρόνου, άλλα 21 μοτοποδήλατα από διάφορες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης -κυρίως την Καλαμαριά. Τα διέλυαν και πουλούσαν τα κομμάτια ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, για λίγα ευρώ, σε διάφορες μάντρες ανταλλακτικών της Θεσσαλονίκης.

Εναντίον των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και απείθειας.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.