Κόκκινος συναγερμός σήμανε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Κρανιδίου, στην Αργολίδα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία. 


Στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών και τέθηκε σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν 150 κρούσματα μέχρι τώρα, όλα ασυμπτωματικά. 

Στην περιοχή μετέβησαν εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπου και είχαν σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς. Όλος ο δήμος Ερμιονίδας τίθεται σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες 14 ημέρες, με τον κ. Χαρδαλιά να διαβεβαιώνει, πάντως, ότι δε συντρέχει λόγος πανικού, καθώς δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. 

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων στη δομή μεταναστών, ενώ στην περιοχή παραμένουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε καραντίνα δύο χωριά του δήμου Μύκης, στην Ξάνθη. Η απόφαση να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι ελήφθη ύστερα από τον εντοπισμό πολλαπλών θετικών και ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Η τροφοδοσία των οικισμών θα γίνεται από το Δήμο και την περιφέρεια ενώ για 14 ημέρες κανείς δεν μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται στους δύο οικισμούς, που συνολικά μένουν 250 κάτοικοι.