Μόνη και αβοήθητη, μέσα στο σπίτι της, πέθανε γυναίκα 70 ετών στο Νότιο Πήλιο στην οποία, μάλιστα, δεν έγινε νεκροψιά - νεκροτομή, επειδή θεωρήθηκε ότι πέθανε από παθολογικά αίτια και ετάφη χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ταχυδρόμου, η γυναίκα ήταν νεκρή επί τέσσερις ημέρες και οι γείτονες δεν υποψιάστηκαν το παραμικρό, καθώς θεώρησαν ότι παρέμενε στο σπίτι της στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού.

Συγγενής της γυναίκας ανησύχησε, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, και ενημέρωσε την Αστυνομία. Άνδρες του Τμήματος Νοτίου Πηλίου μετέβησαν στο σπίτι της γυναίκας, μπήκαν μέσα από το ανοικτό παράθυρο, και την εντόπισαν νεκρή, καθισμένη σε μία καρέκλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 70χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της, ενώ ιδιώτης γιατρός φέρεται να βεβαίωσε τα αίτια θανάτου.

Ο Ταχυδρόμος σημειώνει πως το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου απέτρεψε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και απέδωσε τα αίτια θανάτου της σε παθολογικά κι έτσι δεν παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη μεταφορά της σορού της 70χρονης δεν ελήφθησαν μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο

Πηγή: taxydromos.gr via thestival.gr