Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Super League θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, από την Τρίτη, 5 Μαΐου, οι ομάδες θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις σε γκρουπ των 6-8 ποδοσφαιριστών.

Σε πρώτη φάση η εκγύμναση των παικτών θα γίνεται αυστηρά σε ανοιχτά γήπεδα και θα αφορά την επαναφορά της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση και την ατομική τεχνική.

Η σημερινή απόφαση εύλογα εκλαμβάνεται ως σημάδι επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι (σύμφωνα με το πλάνο της Super League) θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις ως τις 20-25 του μήνα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. 

Όπως είπε,  «τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση με μία είσοδο. Διεξάγουμε έλεγχο. Πέραν των αθλητών όλοι φοράνε μάσκες. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, που πλένουμε σπίτι μας και προτιμάμε την μετακίνηση με τον δικό μας τρόπο. Εάν έρθουμε σε επαφή στην προπόνηση με άλλο άτομο πλενόμαστε και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Απολυμαίνονται τα όργανα. Τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Τα ρούχα της προπόνησης τα βάζουμε σε κλειστή τσάντα και τα αφήνουμε να τα αναλάβει ο σύλλογος.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε θα ισχύουν από 5 Μαϊου και στα μέσα Μαϊου θα επανέλθουμε. Αρχικά θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις σε όλους τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιτραπούν ατομικές προπονήσεις και για ατομικά αθλήματα μικρής επικινδυνότητας. Για μαχητικά αθλήματα δεν επιτρέπεται σωματική επαφή και προπονήσεις θα είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στις διοργανώτριες Αρχές για να δουν εάν θα διακόψουν ή θα ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις. Από 5 Μαϊου θα επιτρέπεται προπόνηση μελών - ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου σε γκρουπ 6 έως 8 ατόμων. Θα αφορά φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και βελτίωση τεχνικής. Αναμένουμε και τις αποφάσεις των άλλων αρμόδιων Αρχών (μπάσκετ, βόλεϊ κ.α.). Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».