Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τη μετεγγραφή του στον ΠΑΟΚ προέβη ο Ζοσέ Μαουρίσιο μιλώντας σε βραζιλιάνο δημοσιογράφο σε live συνέντευξη μέσω Instagram. Ο μέσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη συνύπαρξη του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στην Ζενίτ την σεζόν 2017-18, αλλά και στο τι ένιωσε όταν κατάλαβε ότι στον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά» κάθεται ο γιος του, Ραζβάν.

«Για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου οι Βραζιλιάνοι έπαιζαν κανονικά στην Σαχτάρ. Ήλπιζα ότι θα με εμπιστευόταν, όπως με τους άλλους συμπατριώτες μου στην Σαχτάρ, αλλά ήταν πολύ κλειστός. Είχε τις δικές του προτιμήσεις για το παιχνίδι και αν δεν ταιριάζεις με αυτές, τότε…ciao! Ο Ντάνι ήταν ένας θρύλος της Ζενίτ και ένα παράδειγμα για μένα.

Ο Λούτσεσκου έπαψε να τον εμπιστεύεται. Το έχει αυτό, αν είσαι “δικός του” παίκτης και ταιριάζεις με τα θέλω του, τότε θα παίζεις», είπε αρχικά ο μέσος του ΠΑΟΚ. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ και την συνύπαρξη του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Όταν ο ΠΑΟΚ ήρθε σε μένα, κοίταξα ξανά το όνομα του προπονητή και είδα… Λουτσέσκου ξανά! Αλήθεια, ήθελα να αρνηθώ! Αλλά ο Ράζβαν είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ μιλήσαμε και μου είπε : “Ο μπαμπάς μου είπε πολλά καλά για σένα”. Σε γενικές γραμμές, όλα ήταν πολύ καλύτερα με τον γιο παρά με τον πατέρα», δήλωσε ο Μαουρίσιο στον Φάμπιο Αλέισο