Για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών στα Κοιμητήρια αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης
(Αναστάσεως του Κυρίου,Μαλακοπής,Ευαγγελίστριας και Αγίας Παρασκευής) για το χρονικό διάστημα από 15.4.2020 (Μ. Τετάρτη) έως και 20.4.2020 (Δευτέρα του Πάσχα).

Κατ’ εξαίρεση για την διεξαγωγή κηδειών  και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος επιτρέπεται η είσοδος εντός των Κοιμητηρίων μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Για την πραγματοποίηση των θρησκευτικών τελετών του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος (τριήμερα, εννιάμερα, σαράντα) απαιτείται η επίδειξη αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου του αποβιώσαντος κατά την είσοδο των συγγενικών του προσώπων εντός του Κοιμητηρίου.