Οι άνθρωποι της F1 εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, χωρίς θεατές στις κερκίδες. 


Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου της διοργάνωσης, Ρος Μπράουν, στόχος είναι να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ακόμα και αν γίνει χωρίς θεατές. «Οι μετακινήσεις για τις ομάδες και ολους όσοι συμμετέχουν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σκεφτόμαστε να γίνει η αρχή στην Ευρώπη, με έναν κλειστό αγώνα.

Σε ένα πολύ στενό περιβάλλον, όπου όλα θα είναι πολύ ελεγχόμενα. Θα διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν ελεγχθεί, ότι είναι καθαροί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για κανέναν», ανέφερε σε δηλώσεις του στο SkySports.

Υπάρχει αγώνας χωρίς θεατές. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι καλύτερο από το να μη γίνει καθόλου. Πρέπει να σκεφτούμε τα εκατομμύρια κόσμου που παρακολουθούν από το σπίτι. Πολλοί από αυτούς είναι σε απομόνωση. Το να υπάρχει ζωή στο άθλημα και να διασκεδάσει ο κόσμος θα είναι μεγάλο μπόνους όσο διαρκεί αυτή η κρίση, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε κανέναν σε κίνδυνο».

Στο μεταξύ η αναβολή των αγωνιστικών δράσεων έχει επηρεάσει όλο τον αθλητικό κόσμο και άπαντες ψάχνουν λύσεις, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οικονομικά. Η Formula 1 μπορεί να είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες διοργανώσεις, αλλά οι αναβολές των Γκραν Πρι έχουν φέρει μεγάλη ανησυχία.

Οι διοργανωτές ψάχνουν να βρουν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα και όπως μεταδίδουν οι ισπανικές ιστοσελίδες σκέφτονται το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 11 μόνο αγώνες! Αυτή είναι μια επίσημη πρόταση, που εξετάζουν οι διοικούντες της F1 και θα κληθούν να αποφασίσουν άμεσα...