Ξαφνική… συμπάθεια και σεβασμό για τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης με σημερινές ( ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε την κατάσταση στον αθλητισμού λόγω κορονοϊού, μίλησε για το πρωτάθλημα μπάσκετ, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση με την ΕΕΑ.

Αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο είπε χαρακτηριστικά, ότι: «μέσα στο Μάη ίσως δούμε προπονήσεις, για να δούμε ολοκλήρωση αγωνιστικών τον Ιούλιο», ενώ συμπλήρωσε πως «στο βόλεϋ υπάρχει μία καταρχήν άποψη να προχωρήσουμε σε παύση του πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει έρθει κάτι σε εμένα επίσημα».
Για το μπάσκετ: «Στο μπάσκετ έχουν καταθέσει έγγραφο με 14-0 από τις συμμετέχουσες ομάδες, να προχωρήσουμε σε διαδικασίες να σταματήσει το πρωτάθλημα», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ για ΠΑΟΚ και Άρη και τον υποβιβασμό, τόνισε πως «αν κάτι στριφογυρίζει στο μυαλό μου, είναι, ότι πρέπει να εκπροσωπηθεί η Θεσσαλονίκη από δύο ιδιαίτερες ομάδες, που έδωσαν στο ελληνικό μπάσκετ. Μεγαλώσαμε με εικόνες του Άρη, του Γιαννάκη, του Φασούλα».

Έχω σχέση σεβασμού με τον ΠΑΟΚ, ανέλαβα μία «ακέφαλη» επιτροπή


Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολύκροτη υπόθεση της εισήγησης της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε, ότι «ως φίλαθλος του ΟΦΗ έχω σχέση σεβασμού με τον ΠΑΟΚ, που μας στήριξε τα δύσκολα χρόνια και μας έδωσε το γήπεδό του για έδρα. Τιμώ και σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο, δε θα έκανα ποτέ μία ενέργεια να βλάψω μία ομάδα, που ήταν στην κορυφή και ήταν νταμπλούχος. Αν έχω κάνει λάθη, σε άλλη περίπτωση, να τα διορθώσω, αλλά η πρόθεσή μου είναι ξεκάθαρη. Τιμώ την πορεία και την προσφορά και του ΠΑΟΚ και του Άρη και του Ηρακλή».

Για τις αλλαγές στη σύνθεση της ΕΕΑ, διευκρίνισε, ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κανείς, παραιτήθηκαν. Ανέλαβα «ακέφαλη» επιτροπή, είχε παραιτηθεί 3 μήνες πριν τις εκλογές. Διόρισα πρόεδρο και ξεκίνησα με τα υπόλοιπα 6 μέλη και δεν «ξήλωσα» κανέναν, παρόλο, που μπορούσα να μην το κάνω».