“Αν χρειαστεί να αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο των μέτρων θα το κάνουμε” ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη που είχε για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς τους πολίτες ότι οι περιορισμοί που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια.( ώστε να μην κλοτσήσουμε και να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα, όπως είπε χαρακτηριστικά). Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι τα όποια προβλήματα επιλύονται τη στιγμή που προκύπτουν και επικρότησε την παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης “να ελέγξουν το ζήτημα στη Νέα Παραλία”. 

Σημείωσε ότι έγινε άμεσα παρέμβαση στις τράπεζες και με ειδικό spot, το οποίο έχει από χθες δοθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξηγείται στους ηλικιωμένους γιατί δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν στις τράπεζες και ζήτησε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο χαρακτήρισε απολύτως κρίσιμο για την υποστήριξη ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες.