«Η συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων είναι επάνω στο τραπέζι. Μας απασχολεί όλους, όχι μόνο την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, αλλά τις Ομοσπονδίες, τους αθλητές κλπ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μονομερή απόφαση διακοπής».


Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Σχετικά με τη δυνατότητα του αθλητισμού να αποτελέσει παράγοντα που θα συμβάλει στην διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας την επόμενη μέρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει για πρώτη φορά ένταξη του χώρου του αθλητισμού σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και θα υπάρξουν 599 νέες θέσεις εργασίας μέσω των 8μηνων συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας, μετά το κύμα της πανδημίας.

«Για την αθλητική οικογένεια η κρίση αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπό της. Αυτό της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της συμμετοχής. Και παράλληλα μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία για να επανεκκινήσει και ο αθλητισμός στη χώρα μας», σημείωσε.