«Έχουμε απαντήσει και για το σήμερα και για την επόμενη μέρα με το πρόγραμμα: "Μένουμε Όρθιοι" κι αυτό η ελληνική κοινωνία το έχει πιστώσει στον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Kontra News», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε μνημείο αυτοαναίρεσης. την κίνηση "έκπληξης" Μητσοτάκη από την Πρωτοψάλτη και προειδοποίησε τη ΝΔ πως θα ήταν τεράστιο σφάλμα να ερμηνεύσει την αποδοχή της κοινής γνώμης στα υγειονομικά μέτρα ως αποδοχή της κυβερνητικής της πολιτικής.

Μιας πολιτικής, που όπως εξήγησε, από την οικονομία μέχρι την παιδεία, γυρίζει πίσω την κοινωνία.
«Έχω μεγάλες επιφυλάξεις για το άνοιγμα όλων των σχολείων ενώ είναι απαράδεκτη η  αύξηση του αριθμού των μαθητών από 22 σε 26 ανά τμήμα και στην επιστροφή πρακτικών διαβάθμισης της διαγωγής σε κοσμία, κοσμιωτάτη ή επίμεμπτη» είπε, χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις αναρτήσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «με τα vouchers η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, γεγονός που την ανάγκασε, όπως υποστήριξε, «να αλλάξει ατζέντα».

«Η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράστηκε από τον Αλέξη Χαρίτση, ενώ και ο σύντροφος που προκάλεσε, αναγνώρισε το λάθος του και ο ίδιος αποχώρησε» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: