Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών την Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη διαρρήκτη αυτοκινήτων, χθες (16-04-2020) βράδυ,  στην περιοχή της Μενεμένης. 


Πρόκειται για 42χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. 

Ειδικότερα, ο 42χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε "ανοίξει" δυο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα,  από τα οποία άρπαξε προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών και δύο ραδιοκασετόφωνα. Περίοικοι που είδαν τι γινόταν, ειδοποίησαν την αστυνομία. Δικυκλιστές της αμέσου δράσεως τον εντόπισαν στην περιοχή και, σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρήκαν πάνω του τα κλοπιμαία, καθώς επίσης και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.    

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 42ρονος, από τον Φεβρουάριο του 2020 είχε διαρρήξει ακόμη πέντε Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα στις περιοχές του Δενδροποτάμου και της Μενεμένης, από τα οποία είχε κλέψει προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.    

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζονται.