"Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι μια δυναμική διαδικασία και όχι στατική", τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην
τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης και των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Στη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας ήταν τα προβλήματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η επάρκεια της αγοράς σε προϊόντα, συμμετείχαν η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, καθώς και παραγωγικοί φορείς.  

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καράογλου ανέφερε πως "η συνεννόηση και ο συντονισμός των Αρχών της πόλης στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα της ενιαίας γραμμής", συμπληρώνοντας πως "είναι σημαντικό ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σύμπνοια και αποφεύχθηκαν πρωτοβουλίες που μπερδεύουν τους πολίτες".

"Πάμε καλά και συνεχίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης "Αντώνης Τρίτσης", που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως είπε: "Μέσω του νέου προγράμματος, Δήμοι και Περιφέρειες θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μακροπρόθεσμες προκλήσεις που θα διαρκέσουν περισσότερο από την υγειονομική κρίση", εξηγώντας πως τα έργα και οι υποδομές που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 3,5 χρόνια θα δημιουργήσουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Καράογλου στάθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ, όσον αφορά στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι εν μέσω της υγειονομικής κρίσης τα στελέχη της εντατικοποιούν την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στους αναπτυξιακούς νόμους 3908 και 4399