"Και σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να μείνουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί! Να διεκδικήσουμε άμεσα όλα όσα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και όσα χρειάζονται για τη σταθερή αναβάθμιση του
συστήματος υγείας, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, έργα που μας θωρακίζουν απέναντι σε καταστροφές και κινδύνους".

Αυτό σημείωσε μιλώντας στον «904 Αριστερά στα fm» σήμερα, Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, o Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου ΚΜ. 

Στην έκτακτη μονοθεματική (ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετείχαν μόνον οι επικεφαλής των παρατάξεων, η Διοίκηση συνέχισε την προσπάθεια παρουσίασης μιας ”μαγικής εικόνας” όσον αφορά την κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και στην περιοχή μας, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων της ΠΚΜ αλλά και όσον αφορά τις διάφορες πρωτοβουλίες δικές της και της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα. 

Στην αρχή της συνέντευξης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα στηριξής του αγώνα για την προστασία των εργαζομένων στο εμπόριο  με αφορμή την σημερινή μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σουπερ μάρκετ. Ενώνουμε, σημείωσε, την φωνή μας, για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους . 

Η στάση, συμπλήρωσε, που κρατάει και η κάθε πολιτική δύναμη μέσα στο  περιφερειακό συμβούλιο πάνω στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων είναι βασικό κριτήριο συνολικά και για την τοποθέτηση της και τελικά από ποια μεριά βρίσκεται . Δηλαδή  αν βρίσκεται με τους εργαζόμενους ή με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , είπε χαρακτηριστικά καυτηριάζοντας το γεγονός ότι τα θέματα προστασίας των εργαζομένων δεν απασχόλησαν το περιφερειακό συμβούλιο .