«Mια μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε ο ΙΣΘ εδώ και μέρες και συνεχίζει…» όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας «ώστε να προμηθευτούν νοσοκομεία, ΜΕΘ και γιατροί Μέσα Ατομικής Προστασίας στο
δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του ιού που μαστίζει την ανθρωπότητα».

Μοιράστηκαν ήδη με τον πιο ασφαλή τρόπο, χιλιάδες ασπίδες προστασίας και μάσκες στους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχη και στα μέλη του συλλόγου. Ο ΙΣΘ αρχικά διένειμε ασπίδες προστασίας σε επικεφαλής νοσοκομείων και κλινικών και σε δεύτερη φάση στους γιατρούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των αναισθησιολογικών και ακτινολογικών τμημάτων των νοσοκομείων της πόλης. «Ήδη έχουν δοθεί ογδόντα ασπίδες σε κάθε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από σαράντα σε κάθε ακτινολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ο ΙΣΘ έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη ώστε να στηρίξει τους συναδέλφους στην πρώτη γραμμή»

Σήμερα Κυριακή, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο σύλλογος μοίρασε για δεύτερη φορά υγειονομικό υλικό προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το πρωί ως το απόγευμα οι δικαιούχοι – μέλη του ΙΣΘ πήραν συνολικά 3000 κουτιά μάσκες -κάθε κουτί περιέχει 50 μάσκες- καθώς και αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα. Τη δαπάνη της προμήθειας αυτών των υλικών κάλυψε, ύστερα από ενέργειες του ΙΣΘ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλυψε τη δαπάνη για την αγορά ασπίδων προστασίας προσώπου που μοιράστηκαν επίσης για δεύτερη φορά στα μέλη του με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Περνούσαν με τα αυτοκίνητα τους από εξωτερικό χώρο στο ύψος της Περιφέρειας, έδειχναν τη βεβαίωση μέλους που τους είχε σταλεί με email, παρελάμβαναν τα μέσα ατομικής προστασίας κι έφευγαν. Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε όσους βοηθούν στην προσπάθεια του συλλόγου μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτικώστας με το οποίο έκαναν -συμβολικά- μαζί τη διανομή σε ορισμένους γιατρούς. Ο πρόεδρος του ΙΣΘ παρέδωσε και στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο την «τσάντα προστασίας» με την ευχή οι συνάδελφοι όλης της χώρας να γυρίσουν στα σπίτια τους γεροί μετά τον «πόλεμο» με τον αόρατο εχθρό.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΘ τόνισε ότι « αναγνωρίζεται απ' όλους ότι η απρόσκοπτη λειτουργία, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει ΚΑΙ των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείων και εργαστηρίων), συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς αυτές οι μονάδες αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς θα στηρίξουμε για όσο χρειαστεί όλους τους συναδέλφους σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα γιατί σε καιρό πανδημίας όλοι οι γιατροί βάζουν πλάτη». 

Να σημειωθεί ότι και την ερχόμενη Δευτέρα θα διανεμηθούν ασπίδες προστασίας ΚΑΙ σε όλα τα μικροβιολογικά τμήματα καθώς και στις κλινικές ΩΡΛ όλων των νοσοκομείων ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές του κάθε τμήματος. «Η στήριξη του ΙΣΘ θα γίνει στοχευμένα ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς μέσα ατομικής προστασίας».