«Το πρώτο, που πρέπει να σκεφτούμε είναι η υγειονομική κρίση. Να διατεθούν άμεσα πόροι: ένα δισεκατομμύριο για την υγεία και επιπλέον για προσλήψεις μαζί με εμπροσθοβαρή μέτρα για την οικονομία, ώστε να μην
καταλήξει να γίνει καταστροφική για την κοινωνία» τόνισε, στο «Κόντρα», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Μέσω διαρροών η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι χρησιμοποιεί, ήδη,το "μαξιλάρι"» επεσήμανε, εξηγώντας πως «υπάρχουν εκτιμήσεις για τη βαθιά ύφεση της επόμενης ημέρας, τουλάχιστον ως προς το μέγεθος με δυσοίωνες προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας».

«Αναστολή οφειλών δεν σημαίνει πως παύουν οι υποχρεώσεις, για αυτό και ζητήσαμε καταβολή ολόκληρου του μισθού» είπε στη συνέχεια.
«Αν επαληθευθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την ύφεση -γεγονός που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση- τότε θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της εργασίας» προειδοποίησε καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το πρόγραμμα που παρουσίασε, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων.
«Δεν είναι μια απλή  χρηματοπιστωτική κρίση» σημείωσε και σε περίπτωση που επιμηκυνθεί, η  Ε.Ε θα πρέπει να δεχτεί ότι η έκδοση ευρωομολόγων  είναι μονόδρομος» υποστήριξε.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα και να λάβει μέτρα, καθώς αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ανάταξη», επανέλαβε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, επικρίνοντας τις καθυστερήσεις και την έλλειψη αναγκαίων δράσεων, για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού αλλά και  την ενίσχυση και όχι διάλυση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η κυβέρνηση πήρε, στην ουσία, περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν» κατέληξε.