Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα με τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του από το βαθμό ανταπόκρισης εργαζομένων και στελεχών της Διοίκησης καθ’ όλο το τελευταίο διάστημα εντός της υγειονομικής κρίσης. 

«Από τις 26 Φεβρουαρίου με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αλλά και από τις 16 Μαρτίου με την επιβολή lockdown κληθήκαμε να λάβουμε αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε δράσεις πρωτόγνωρες» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει όμως να είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που έχουμε και σαν πόλη αλλά και σαν χώρα».

«Όλο αυτό το διάστημα γίνονται Δημοτικά Συμβούλια, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής διότι για εμάς είναι μείζονος σημασίας ο Δήμος να δουλεύει αποδοτικά αλλά και με όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που προβλέπονται». Αναφερόμενος στην ετοιμότητα της Διοίκησης υπενθύμισε ότι ενήργησε προπαρασκευαστικά πριν ακόμη από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με αυτό να αποτυπώνεται στην ετοιμότητα που είχε έναντι κάθε ανάγκης που προέκυπτε.

Θέλοντας να εξάρει την προσφορά των υπαλλήλων του Δήμου τους απέδωσε τα εύσημα και τόνισε ότι «όλο αυτό το διάστημα οι υπάλληλοι σε καθαριότητα, μαγειρεία, οικονομικές υπηρεσίες και αλλού υπερέβαλλαν εαυτόν» συμπληρώνοντας πως το ίδιο έπραξαν και όλα τα στελέχη της Διοίκησης.

«Κάναμε βήματα μπροστά, δεν διασφαλίσαμε απλά τη λειτουργία του Δήμου – και συγχρόνως ετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα» επισήμανε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος σε σειρά οικονομικών μέτρων ελάφρυνσης κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών τόνισε ότι είναι αποφάσεις που λήφθηκαν λόγω ενσυναίσθησης και αντίληψης των πραγματικών αναγκών και όχι αυτονόητες και καθ’ υπόδειξη πράξεις. «Απολυμάναμε πολλούς χώρους, δρόμους, σχολεία ακόμη και κτίρια που δεν ανήκουν τυπικά στη δικαιοδοσία μας διότι κληθήκαμε να το κάνουμε και ήμαστε έτοιμοι. Διαμοιράσαμε παράλληλα ιατρικό – προστατευτικό υλικό».

Ειδική μνεία έκανε στις χορηγίες, τις δωρεές του ιδιωτικού τομέα  αλλά και το κύμα εθελοντισμού που παρατηρήθηκε. Στάθηκε και συνεχάρη συγκεκριμένα τη διοίκηση των ΚΑΠΗ και τον πρόεδρο κ. Σ. Λιακόπουλο,  που συντονίζει και επιβλέπει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν μεριμνήσει για περισσότερες από 5.000 περιπτώσεις ανθρώπων που έχρηζαν βοήθειας.

«Απαιτείται αποφασιστικότητα, επιχειρησιακή δυνατότητα και τόλμη λήψης δύσκολων αποφάσεων για όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα – στο τέλος ο απολογισμός» τόνισε ο Κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε πως «παρά το γεγονός ότι μας θεωρούσαν απείθαρχους εμάς του Έλληνες, έχουμε καλά αποτελέσματα».

Κλείνοντας, αναφερόμενος σε ορισμένες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι πολλοί απέναντι στο πραγματικό έργο που γίνεται αντιληπτό σε όλη την πόλη, στην παραγωγή αποτελεσμάτων και στη διαρκή εγρήγορση της Διοίκησης, αντιπαρατάσσουν ιδεοληψίες και πολιτικολογία.