Σαν τα… μανιτάρια έχουν ξεφυτρώσει λογαριασμοί στο τουίτερ, που αναμεταδίδουν βίντεο και αναρτήσεις της τουρκικής προπαγάνδας, το τελευταίο 24ωρο!

Κάποιοι από τους λογαριασμούς “γεννήθηκαν” τις τελευταίες ώρες, ενώ αρκετοί άλλαξαν ονομασία και συνεχίζουν “μεταφέροντας” τους ακολούθους σε νέους λογαριασμούς.



Στην πλειοψηφία τους αναπαράγουν βίντεο της τουρκικής προπαγάνδας, όπως αυτό με τον υποτιθέμενο θάνατο πρόσφυγα στον Έβρο. Επίσης αναπαράγουν επιθετική ρητορική κατά της χώρας, της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, κατηγορώντας τους για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα βίντεο Ελλήνων δημοσιογράφων που βρίσκονται στα σύνορα (στις Καστανιές) στα οποία απεικονίζονται οι προσπάθειες της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο τουίτερ είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο με υποτιθέμενους μετανάστες που βάζουν μωρά παιδιά πάνω από καπνούς για να δακρύσουν και τα μεταφέρουν, τρέχοντας, στη νεκρή ζώνη, για να φαίνεται ότι κακοποιήθηκαν από Έλληνες αστυνομικούς. Επίσης, η τουρκική προπαγάνδα μετέδωσε άλλο βίντεο, από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας αυτήν τη φορά, που απεικονίζεται σκάφος του Λιμενικού να απωθεί φουσκωτό με πρόσφυγες.

Πολλοί οι επώνυμοι που έχουν μπει στον… πόλεμο των σόσιαλ μίντια. Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή δημοσίευσε φωτογραφία από τουρκικής προέλευσης καπνογόνο που πετάχθηκε προς τους Έλληνες Αστυνομικούς από την πλευρά των υποτιθέμενων προσφύγων.





Επίσης κατήγγειλε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι τουρκικοί λογαριασμοί που δίνουν οδηγίες στους υποτιθέμενους πρόσφυγες για το πώς θα μπουν στην Ελλάδα!




Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Έρνστ Ρέιχελ, πόσταρε κι αυτός: