Η ηγεσία της Formula 1 ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ένας αγώνας, αν κάποια από τις ομάδες δεν μπορεί να ταξιδέψει, λόγω περιορισμών από τον κοροναϊό. 
Η κατάσταση με τον κοροναϊό που συνεχώς κλιμακώνεται, έχει φέρει διάφορα εμπόδια μπροστά στους πρώτους αγώνες της Formula 1. Το πρόγραμμα αρχικά έλεγε ότι στις 15 Μαρτίου, θα ξεκινούσε στην Αυστραλία ο πρώτος αγώνας. Δεδομένου ότι η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες με μεγάλα προβλήματα γύρω από τον κοροναϊό, πολλές άλλες χώρες ίσως απαγορεύσουν την είσοδο Ιταλών πολιτών, που προφανώς θα ισχύει και για άτομα που εργάζονται στη Formula 1.
Η Ferrari και η Alpha Tauri λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να μπουν σε διάφορες χώρες, όπως και οι άνθρωποι της Pirelli, του προμηθευτή ελαστικών της Formula 1. H ηγεσία της Formula 1 πάντως, ξεκαθάρισε τη θέση της και είπε ότι αν έστω και μια ομάδα, δεν μπορεί να τρέξει λόγω απαγορεύσεων γύρω από τον κοροναϊό, τότε ο αγώνας δεν θα γίνει καθώς θα είναι άδικο.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνει κανονικά ο αγώνας αλλά να μη μετρήσουν οι βαθμοί που θα συγκεντρωθούν.  Αυτό δεν θα ισχύσει βέβαια, αν κάποια από τις ομάδες αποφασίσει για τους δικούς της λόγους, να μην συμμετέχει στον αγώνα.Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα θα συνεχίσει κανονικά.