Μπορεί να εξελίχθηκε σε ένα επικοινωνιακό φιάσκο με την επίσημη επιβεβαίωση να καθυστερεί απελπιστικά, είναι όμως πλέον δεδομένο πως φέτος δεν θα γίνει το Grand Prix Αυστραλίας.
Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας) είχε επιβεβαιωθεί πως ένα μέλος της McLaren ήταν θετικό στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να αποσυρθεί από τον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.
Ακολούθησε ψηφοφορία ανάμεσα στις άλλες εννέα ομάδες όπου επικράτησε η επιλογή να μην αγωνιστούν στη Μελβούρνη. Ωστόσο, πέρασαν πολλές ώρες για να επισημοποιηθεί κάτι που θεωρούνταν δεδομένο παρά το επικοινωνιακό χάος.
Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen ήταν ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής και μέλη των ομάδων μάζευαν τον εξοπλισμό, ουδείς προχωρούσε σε ξεκάθαρη δήλωση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα. Οι διοργανωτές θόλωναν τα νερά λέγοντας αρχικά πως θα γίνει το GP, μετά πως αν γίνει θα γίνει χωρίς θεατές και τελικά να εναρμονιστούν με τη συλλογική ανακοίνωση. Αυτή είχε ως τίτλο πως η Formula 1, η FIA και ο promoter του αγώνα (Australian Grand Prix Corporation) αποφάσισαν από κοινού την ματαίωση του αγώνα και ανέφερε αναλυτικά:

«Μετά την επιβεβαίωση πως ένα μέλος της McLaren Racing Team εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στον COVID-19 και την απόφαση της ομάδας να αποσυρθεί από το Grand Prix Αυστραλίας, η F1 και η FIA πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης σύσκεψη με τους διευθυντές των άλλων εννέα ομάδων. Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν με την πλειοψηφία των ομάδων να επιλέγει να μη διεξαχθεί ο αγώνας. Έτσι η Formula 1 και η FIA, με την πλήρη στήριξη του AGPC, πήραν την απόφαση να ματαιωθεί κάθε δραστηριότητα της Formula 1 στο Grand Prix Αυστραλίας.
Εκτιμούμε πως αυτά είναι απογοητευτικά νέα για τους χιλιάδες θεατές που θα βρίσκονταν στην πίστα και όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λάβουν πλήρη αποζημίωση.
Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έλαβαν υπόψη τις τεράστιες προσπάθειες του AGPC, του Motorsport Australia και των εθελοντών του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, ωστόσο η ασφάλεια όλων των μελών της οικογένειας της F1 και της ευρύτερης κοινότητας, καθώς και η διεξαγωγή ενός δίκαιου πρωταθλήματος, αποτελούν προτεραιότητα».