«Η κυβέρνηση επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά από την πρώτη στιγμή και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας επικροτεί, έχει αποδεχθεί και υπακούει στην εφαρμογή των μέτρων. Αυτό ομολογείται και στο εξωτερικό. Το Reuters μάλιστα, χθες ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η πρώτη χώρα η οποία έλαβε έγκαιρα και με τον τρόπο που έπρεπε τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής κρίσης», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στo OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Και συμπλήρωσε «η σκέψη μας και η ευγνωμοσύνη μας βρίσκεται στους μαχητές του διπλού μετώπου, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και στους φαρμακοποιούς όσον αφορά τη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά βεβαίως και στο λιμενικό, στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς που δίνουν τη μάχη όσον αφορά τις εξ Ανατολών προκλήσεις» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. σημείωσε ότι τα βήματα είναι τα ενδεδειγμένα και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί κινούνται κατ΄αρχήν σε προληπτικό επίπεδο, κατά δεύτερο λόγο σε ελεγκτικό με στόχο την αντιμετώπιση και καταπολέμηση φαινομένων αισχροκέρδειας και βεβαίως και σε υποστηρικτικό επίπεδο όσον αφορά στην στήριξη της οικονομίας.

Απαντώντας σχετικά με τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια του εξωτερικού ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επικοινώνησε χθες με το Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να συνεννοηθούν με την ελληνική πρεσβεία. «Θεωρώ» πρόσθεσε, «ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα λύση, υπενθυμίζοντας τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στην περίπτωση του επαναπατρισμού των ταξιδιωτών από δυο πόλεις της Ισπανίας, που αποτρέποντας μια υγειονομική βόμβα. Ανάλογη μέριμνα υπάρχει από την πλευρά κράτους και για τους ταξιδιώτες που θα έλθουν στη χώρα από την Αγγλία».