Έκκληση προς την κυβέρνηση να αποφασίσει το κλείσιμο του τελωνείου Κήπων απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πεμούσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, ο κ. Πεμούσης έκανε λόγο για «ακήρυχτο πόλεμο» και πρόσθεσε: «Έχουμε αγανακτήσει. Είναι πολύς ο κόσμος και από όποια εθνικότητας θες. »

«Υπάρχει πολύς κόσμος στο πρώην φυλάκιο. Από χθες και όλο το βράδυ, περνούν από παντού, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και τους επαναπροωθούμε πάλι πίσω. Οι Τούρκοι τους περνάνε με βάρκες σε σημεία που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Το έχω δει με τα μάτια μου» ανέφερε αρχικά ο κ. Πεμούσης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο, έχουμε αγανακτήσει. Είναι πολύς ο κόσμος και από όποια εθνικότητας θες. Είναι ψέμα ότι είναι πρόσφυγες. Το τελωνείο των Κήπων είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι χειρότερη. Το πρωί ήμασταν 6-7 άτομα και κόντεψαν να μας λιντσάρουν. Πρέπει να αντιδράσουμε σαν χώρα, πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει το τελωνείο των Κήπων. Κάνω έκκληση σαν της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου».