Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων σε όλα τα δημοτικά κτίρια σε Καλλιθέα, Μυγδονία και Ωραιόκαστρο, το οποίο εφαρμόζει ο δήμος Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.


Σήμερα το πρωί ειδικό συνεργείο προχώρησε σε σχολαστική απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου Ωραιοκάστρου, εν όψει και της εθελοντικής αιμοδοσίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί. Η αιμοδοσία, που οργανώνεται για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα που υπάρχουν λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 αύριο το μεσημέρι με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια τόσο του αίματος όσο και των αιμοδοτών.

Απολύμανση έχει ήδη γίνει σε κτίρια όπου στεγάζονται νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου, όπως ενδεικτικά στο ΚΕΠ Ωραιοκάστρου και στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις και σε άλλα κτίρια όπου λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες. Εξάλλου, ο προγραμματισμός του δήμου περιλαμβάνει όλα τα δημοτικά κτίρια καθώς και τους χώρους άθλησης που ανήκουν στην ευθύνη του, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με απόφαση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη ήδη από τις 11 Μαρτίου.

Στα αστυνομικά τμήματα

Εξάλλου, έπειτα από συνεννόηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με τους διοικητές του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος ασφαλείας Ωραιοκάστρου, προληπτική απολύμανση διενεργήθηκε χτες βράδυ και στους χώρους όπου στεγάζονται οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.