Ειδικά μέτρα λαμβάνουν έμποροι και πωλητές λαϊκών αγορών, λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν παραγωγοί και πωλητές. Δηλώνουν ότι οι ίδιοι θα απομακρύνουν τους πωλητές που δεν συμμορφώνονται!


Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τους ελέγχους πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι για κάθε αγορά, αλλά και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εξής τριών ϕορέων: της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και των σωματείων Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια» και Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν, σύμϕωνα με την ανακοίνωση, αν οι συνάδελϕοι τους τηρούν τα προτεινόμενα μέτρα και σε περίπτωση που εντοπιστεί πωλητής, που δεν έχει συμμορϕωθεί, αυτός απομακρύνεται από την λαϊκή αγορά.

«Η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι ικανοποιητική. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης τόσο οι πωλητές, όσο και οι καταναλωτές, κάνουν τις συναλλαγές τους χωρίς προβλήματα. Τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασϕαλείας, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Σε ό,τι αϕορά τα προϊόντα, υπάρχει επάρκεια αγαθών. Οι τιμές είναι σε ϕυσιολογικά επίπεδα για τα εποχικά ϕρούτα και λαχανικά», υπογραμμίζουν οι τρεις ϕορείς, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε ό,τι αϕορά τον νομό Θεσσαλονίκης συνολικά, διευκρινίζεται ότι υπεύθυνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι η Περιϕέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών, Γερακίνα Μπισμπινά, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.