Στους 43 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί, από κορωνοϊό, σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σ. Τσιόδρας.


Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως, πλέον, τα κρούσματα στη χώρα ανέργχονται στα 1.212 (56 νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν το τελευταίο 24ωρο) και από τους πάσχοντες και νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 72 είναι διασωληνωμένοι.

Επίσης, αποχαιρέτισε τον Μανώλη Γλέζο, που έφυγε, σήμερα, από τη ζωή, λέγοντας: "Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς, ηρωικά, αυτήν την πάλη με τον αόρατο εχθρό".

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστάλθηκε η λειτουργία του εργοταξίου 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ενώ οι μονάδες της Επιχείρησης στην περιοχή λειτουργούν, πλέον, με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην περιοχή έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Για την έξοδο του Πάσχα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: "Δε θα πάμε στο χωριό, δε θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δε θα προσευχηθούμε στις εκκλησίες, αλλά στα σπίτια μας" και πρόσθεσε: "Αυτό, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προσθέσουν κι άλλες εμπειρίες με τους παππούδες και τις γιαγιάδες".