Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της 25ης Μαρτίου συνέστησε λογική και ψυχραιμία σε αυτές τις δύσκολες ώρες και κάλεσε για φροντίδα στην πατρίδα και την Ελλάδα.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη:

«Αγαπητοί συμπατριώτες και Φίλοι!

Κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου, Έλληνες σε διάφορες χώρες του κόσμου με υπερηφάνεια υψώνουν τη γαλανόλευκη σημεία προς τιμήν της σημαντικής εθνικής εορτής — της Ημέρας ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Με τίμημα απίστευτες προσπάθειες και θυσίες, ο ελληνικός λαός απέκτησε την πολυαναμενόμενη ελευθερία του, η οποία αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχημένη ανάπτυξη του έθνους.

Υποκλινόμαστε μπροστά στους ήρωες της Ελλάδας για το άξιο παράδειγμα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας, αγάπης προς την πατρίδα, για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να ζούμε ελεύθερα, να δημιουργούμε, να οικοδομούμε.

Και σήμερα, όταν η Ελλάδα, ευρισκόμενη στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, το εθνικό ζήτημα γίνεται πιο σημαντικό από ποτέ. Κοινό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τη λογική και τη ψυχραιμία, να είμαστε ενωμένοι στην επιδίωξή μας να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε αντιξοότητες και δυσκολίες στο όνομα της προόδου και της ευημερίας του λαού μας.

Σας συγχαίρω για την εορτή και εύχομαι ολόψυχα υγεία, σταθερότητα και ευημερία. Σε όποια ήπειρο και να ζείτε, μας ενώνει η Ελλάδα και το κοινό εθνικό συμφέρον. Φροντίστε την πατρίδα σας, φροντίστε την Ελλάδα, φροντίστε τον εαυτό σας και τους κοντινούς σας.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης»