Αναβάλλεται η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία που έχουν ήδη ληφθεί από την Πολιτεία και δεδομένης της δυσμενούς σχετικής πρόγνωσης για την εξέλιξή της τους επόμενους δύο μήνες στην Ελλάδα και διεθνώς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίσαμε την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7-10 Μαΐου 2020. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με τη Helexpo, τους συνδέσμους εκδοτών, τους εκπροσώπους της τιμώμενης χώρας (Γερμανίας) και τους λοιπούς εμπλεκομένους.

Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 17ης ΔΕΒΘ ορίζουμε το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020.Yπενθυμίζουμε όμως ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού λήγει στις 30 Μαρτίου ενεστώτος έτους, επομένως οι απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή της ΔΕΒΘ θα αναληφθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο".