Σε άλλο ένα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ήταν από μέτριος έως κακός, έκανε λάθη και πλήρωσε αυτήν του την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό με το να χάσει την πρώτη θέση στην οποία εδραιώθηκε ο Ολυμπιακός.


Κι ας μην ακούμε χαζομάρες του στιλ “οι εξωαγωνιστικές εξελίξεις επηρέασαν το παιχνίδι του Δικεφάλου”… Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 11 με τον Σφιντιέρσκι κι έπειτα… εξαφανίστηκε. Οι ακραίοι του ήταν σε κακή μέρα (μόνον ο Λημνιός διασώθηκε) και ειδικά οι δυο μπακ δεν κατάφεραν να βοηθήσουν αν και ο Γιαννούλης ξεκίνησε με όρεξη΄(όσο, όμως, περνούσαν τα λεπτά, έκανε όλο και περισσότερα λάθη).

Φαινόταν το πράγμα. Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ ψηλά κι ο ΠΑΟΚ περίμενε τα πάντα από τον Μίσιτς, που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά δεν έφθανε… Οι παίκτες του τριφυλλιού έκοβαν τις κάθετες του παίκτη του ΠΑΟΚ και καθώς –ειδικά ο Μάτος- οι ακραίοι ήταν λες κι έπαιζαν… σουμπούτεο (το γνωστό ποδοσφαιράκι με τους ακίνητους παίκτες) άλλες φάσεις δεν έρχονταν. Μάλιστα, με ένα παιδαριώδες λάθος του Γιαννούλη λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ να τελειώσει το α μέρος πίσω στο σκορ, αλλά το VAR τον δικαίωσε και ακύρωσε –σωστά- γκολ του Μακέντα, ως χέρι.

Τα λάθη, όμως, συνεχίστηκαν και στο β μέρος. Από ένα λάθος του Βαρέλα ο Παναθηναϊκός πήρε κατοχή και στην εξέλιξη της φάσης κέρδισε το πέναλτι που έκανε το 1-0. Και μ’ ένα λάθος του Ίγκνασον, που άφησε την μπάλα να σκάσει μπροστά του, έγινε το 2-0 από τον Χατζηγιοβάννη.

Ο Φερέιρα ξύπνησε αργά, έβαλε μέσα Άκπομ, Μπίσεσβαρ και Πέλκα, αλλά και οι τρεις κινήθηκαν στη μετριότητα…

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά, έκλεισε τους διαδρόμους από τον άξονα με πολλούς παίκτες να πέφτουν πάνω στην μπάλα και περίμενε τα λάθη. Τα έκανε ο ΠΑΟΚ και βοήθησε τους πράσινους να κερδίσουν το παιχνίδι.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 49’ Μακέντα, 56’ Χατζηγιοβάννης / -

Δοκάρια: – / -

Διαιτητές: Αλιγιάρ Αγκαγιέφ, Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Αφίκ Αμιραλί 4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Κίτρινες: 61’ Πούγγουρας / 58’ Λημνιός

Κόκκινες: – / -

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Σέκνεφελντ, Δώνης, Κουρμπέλης(71’ Τουχάμι), Ναγκί, Μακέντα, Ζαχίντ(83’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάννης(76’ Νούνες).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Μάτος, Ϊνγκασον, Βασέλα, Βιερίνια(70’ Πέλκας), Εσίτι(60’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Σφιντιέρσκι(70’ Άκπομ).