Δίνουν και παίρνουν τα λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη. Τα κυκλώματα είναι τεράστια, χρησιμοποιούν αναλώσιμα “βαποράκια” και η πλήρης εξάρθρωσή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.


Μόνον το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έξι άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού κώδικα (είχαν στην κατοχή τους και πουλούσαν λαθραία τσιγάρα και συσκευασίες καπνού χωρίς ταινία φόρου κατανάλωσης).

Πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες στις περιοχές Καλαμαριάς, Χαριλάου και κέντρο πόλης διότι είχαν στην κατοχή τους και πουλούσαν σε διερχόμενους πολίτες συνολικά 1.053 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 27 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα. Είναι, όμως, απλοί πωλητές ενός κυκλώματος που διαθέτει και… μικρέμπορούς (τους ανθρώπους που νοικιάζουν σπίτια για να τα χρησιμοποιούν ως παράνομες καπναποθήκες και να δίνουν σχετικά μικρές ποσότητες λαθραίων στους πωλητές), ενώ είναι πολύ δύσκολο να φθάσει κάποιος στον χονδρέμπορο, που εμφανίζεται μόνον όταν φθάνει μεγάλη παρτίδα τσιγάρων στη χώρα, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά την αρχική διανομή.