Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε σήμερα στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη,  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Υφυπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, του Γ.Α.Δ.Θ. Υποστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου και του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξιάρχου κ. Τζιτζή Αντώνιου συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δαγκλή Δημήτριο.
Η συζήτηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, και επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκτενώς:
– οι τρόποι αντιμετώπισης και πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπόριου καπνικών προϊόντων,
  η ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών,
– το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο
– το ζήτημα της ηχορρύπανσης,
– η προοπτική περαιτέρω αστυνόμευσης σε περιοχές όπως είναι η Νέα παραλία, οι μεγάλες πλατείες, τα Λαδάδικα και η ευρύτερη περιοχή πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού,
– το θέμα των ναρκωτικών
– η πύκνωση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης
-καθώς και επιμέρους θέματα που αφορούν την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε επιπλέον η τακτική αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές, ΕΛ.ΑΣ και Δήμο, των κοινών δράσεων σε θέματα ασφάλειας και ευταξίας ώστε η συνεργασία να φέρει άμεσα, απτά αποτελέσματα.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και να δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, κοινό επιχειρησιακό κέντρο,  της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες του Δήμου για καλύτερο συντονισμό των κοινών δράσεων.