Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοιού, που την περασμένη Τετάρτη εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα να καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη. 

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν». 
Θα συνδεθούμε τώρα με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το συνάδελφο, Γιώργο Κατσιάνη, για να μας μεταφέρει όλα τα νεότερα σχετικά με την κατάσταση της 38χρονης, που είναι το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στη χώρα μας και του 10χρονου γιου της. Εξακολοθούν να νοσηλεύονται σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 
Νέα, αυστηρότερα μέτρα, για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού θα λάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προχωρά ήδη στην άμεση λήψη ατομικών μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους που σχετίζονται με τα ζητήματα δημόσιας υγείας. Από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσης ότι ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις της Περιφέρειας, του Κέντρου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από όλους ψυχραιμία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, λέγοντας «κλείνουμε ένα 24ωρο που είναι σημαντικό χωρίς νέο κρούσμα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα ως πολίτες και να μην μπούμε σε πανικό, γιατί θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και την  οικονομία».