Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έβαλαν τέλος στη δράση τριών διακινητών παράτυπων μεταναστών. Τους συνέλαβαν, τους δυο πρώτους στην Ασπροβάλτα και τον τρίτο πριν τα Μάλγαρα.


Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν χθες (14-02-2020) το πρωί, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στην Εγνατία Οδό (ύψος Ασπροβάλτας), το οποίο οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός , στο εσωτερικό του οποίου επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων.

Μπροστά από το ως άνω όχημα προπορευόταν άλλο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με οδηγό 33χρονο επίσης αλλοδαπό, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού έτσι ώστε να ελέγχει αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του δεύτερου οχήματος.

Εν συνεχεία, και τα δύο αυτοκίνητα μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα του 27χρονου συνολικά έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Έπειτα, ο 27χρονος αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του με τον 33χρονο να εποπτεύει την περιοχή, αποχώρησαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες (14-02-2020) το μεσημέρι, στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης, 45χρονο αλλοδαπό ο οποίος νωρίτερα είχε αποβιβάσει από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή της Επαρχιακής Οδού Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείο, 14 αλλοδαπούς οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη Χώρα.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος κατά την ακινητοποίησή του, προέβαλε σθεναρή αντίσταση προκειμένου να εμποδίσει τη σύλληψή του.

Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, εγκληματικής οργάνωσης , πλαστογραφίας, αντίστασης και απείθειας. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.