“Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από οκτώ στους δέκα δημότες πολίτες δηλώνουν πως τα ενοίκια των διαμερισμάτων έχουν αυξηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ και οι μεσίτες παραδέχονται ότι,
συγκριτικά με την περίοδο της κρίσης, η άνοδος είναι τουλάχιστον 30%.
Καλύτερη καταγράφεται η εικόνα σε σχέση με τις τιμές αγοραπωλησίας ακινήτων, οι οποίες εκτιμάται πως έχουν αυξηθεί σε ποσοστό περίπου 10%, ενώ φαίνεται να ξεφουσκώνει και το φαινόμενο του Air BNB, με πολλά ακίνητα να επιστρέφουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις. 
Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύει έρευνα για την κτηματαγορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία εκπονήθηκε για το Παρατηρητήριο Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων Νοτιοανατολικής Ευρώπης και παρουσιάστηκε σήμερα.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα: Δικό τους σπίτι διαθέτουν σχεδόν έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς, ενώ περίπου ένα στους τρεις δηλώνει πως σκέφτεται να αγοράσει ή να ενοικιάσει κατοικία μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι τρεις στους τέσσερις παραδέχονται πως δυσκολεύονται να βρουν ακίνητο της αρεσκείας τους και πάνω από οκτώ στους δέκα καταγγέλλουν πως οι τιμές των ενοικίων έχουν αρχίσει πλέον να τσουρουφλίζουν.
Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αυτές διατυπώθηκαν στο πλαίσιο παρουσίασης έρευνας για την αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 800 πολιτών, που εκπονήθηκε από την Interview για λογαριασμό του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων Νοτιοανατολικής Ευρώπης.