Σε 48ωρη απεργία προχωρούν το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου, χιλιάδες καθαρίστριες σε σχολικά κτίρια της χώρας, διαμαρτυρόμενες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο. 

Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας και η καταβολή των  δεδουλευμένων ανά τετράμηνο, αποτελούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Με επιπρόσθετη εργασία και κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας αντιμετωπίζουν τα μικρόβια της γρίπης και των ιώσεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποί τους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. 
Ανέφεραν πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα καθαριστικά και μέσα ατομικής προστασίας. 
Οι επικεφαλής σωματείων του κλάδου έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα 9.500 καθαρίστριες που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε σχολεία της χώρας, εστιάζοντας τόσο στην έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας όσο και στη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων.
Οι καθαρίστριες ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,προκειμένου να ξεδιαλύνει το “θολό” τοπίο που διέπει το καθεστώς απασχόλησης τους.
Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 11.500 καθαριστριών που απασχολούνται σήμερα σε σχολεία, οι 9.500 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.