“Θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό”. Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε σήμερα, για να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών σε σταθμούς του Μετρό.



Για το αμαξοστάσιο ο κ.Καραγιάννης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των συρμών, ενώ εντός του έτους θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για τον φορέα λειτουργίας του μετρό. Επεσήμανε πως μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμη η μελέτη για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε ότι οι σταθμοί θα ολοκληρωθούν με την παράδοση του έργου, ενώ δήλωσε πως δεν φοβάται τυχόν προσφυγή κατά της απόφασης του ΚΑΣ για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου και τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν.

Ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών επεσήμανε πως η περιβαλλοντική μελέτη για την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού είναι η λύση που επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και η κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου της Περιφερειακής, η λεγόμενη fly over.

Κατά την επίσκεψη του στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και στους σταθμούς Φλέμινγκ, Πανεπιστήμιο και Αγ. Σοφία, τον κ. Καραγιάννη συνόδεψαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό όπως και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.